Hybride Auto

Hybride en elektrische auto's

Hybride en elektrische auto’s werken anders dan auto’s met een verbrandingsmotor. Hybride auto’s hebben een compacte verbrandingsmotor én elektromotor aan boord. Elektrische auto’s bestaan alleen maar uit elektrische onderdelen, zoals een elektrisch accupakket, oplaadsysteem en natuurlijk een elektrische motor. Bij Auto Rietbergen in Noordwijk kun je ook terecht voor onderhoud aan je hybride of elektrische auto! Onze monteurs zijn namelijk opgeleid en gecertificeerd om veilig en vakkundig aan hybride en elektrische auto’s te werken.

Onderhoud

Het onderhoud van hybride en elektrische auto’s is in een aantal opzichten anders dan onderhoud aan auto’s met een benzine- of dieselmotoren. In hybride en elektrische auto’s zit veel complexe elektronica verwerkt. Daarnaast is er hoge elektrische spanning nodig voor de aandrijfsystemen van elektrische auto’s. Het is dus belangrijk dat je auto wordt onderhouden door monteurs die weten hoe ze hier correct en veilig mee om moeten gaan en die gecertificeerd zijn om de werkzaamheden uit te voeren. Auto Rietbergen in Noordwijk is hiervoor gecertificeerd: onze monteurs hebben een specifieke opleiding gevolgd bij Bosch en volgen ook regelmatig opvolgtrainingen om op de hoogte te blijven van de laatste technologieën. Ook voor onderhoud aan hybride en elektrische auto’s ben je bij ons dus aan het juiste adres!

Hybride en elektrische auto's

APK

Na drie jaar zijn ook hybride en elektrische auto’s ook APK-plichtig. Doordat onze monteurs gecertificeerd zijn om veilig aan hybride en elektrische auto’s te werken, is je auto ook voor de APK in goede handen bij ons! Ondanks het feit dat je bij een elektrische auto geen motorolie, oliefilter of brandstoffilter hoeft te vervangen, zijn er wel veel andere onderdelen die regelmatig gecontroleerd moeten worden. Denk hierbij aan je koelvloeistof, remsysteem en banden. Daarnaast is het ook belangrijk dat je je accupakket tijdig laat controleren. Wanneer daar namelijk een storing of defect in ontstaat, presteert je auto een stuk minder goed dan je gewend bent.

AutoCrew auto in goede handen

Uw auto is bij AutoCrew in goede handen